Ik doe mezelf voor als voetbalkenner

Ik sta momenteel tweede in de EK pool op het werk. Mocht u denken dat ik dit verhaal ga gebruiken om te pochen met mijn zogenaamde voetbalkennis, neuh. Er zijn maar vier deelnemers. En van die vier personen, zijn er ook maar twee daadwerkelijk in geslaagd om de pool op de juiste manier in te vullen. Wat inhoudt dat er maar twee deelnemers zijn. Eigenlijk sta ik dus laatste, maar tweede klinkt net of ik er daadwerkelijk verstand van heb.

Wat ik natuurlijk niet heb. Er zit namelijk totaal geen logica bij het invullen van dit soort pools. Vroeger dacht ik van wel hoor, dan maakte ik er een hele studie van, zat ik avonden door de EK specials van VI te pluizen, op zoek naar die ene obscure speler die voor mij het verschil kon maken waardoor ik uiteindelijk met een bak geld naar huis zou kunnen gaan.

Voor het EK van 2004 koos ik daarom voor Miladin “Dador” Prśo, deze Kroatische spits speelde enkele weken voor het begin van het EK met zijn club Monaco de finale van de Champions League tegen het Porto van José Mourinho. Prśo verloor weliswaar de finale, maar maakte tijdens die bewuste editie van het prestigieuze miljoenenbal wél vier doelpunten in één wedstrijd tegen het Spaanse Deportivo De La Coruña. Miladin Prśo zou mijn dark horse worden dat toernooi en Kroatië ging minimaal de finale halen.

Hoe het af liep? Kroatië behaalde twee schamele puntjes en mocht na de groepsfase weer rechtsomkeert maken richting het Balkanschiereiland, Prśo scoorde nog wel een doelpunt tegen Frankrijk, maar dat was voor mij bij lange na niet genoeg om de eindoverwinning in de Pool te behalen.

Wie wel won? Mientje, de schoonmaakster van 63. Die had namelijk ‘Griekenland’ ingevuld als uiteindelijke winnaar. ‘Omdat ik daar al jaren met mijn man naartoe ga op vakantie, zo’n ontzettend leuk land en fijne mensen, die gun ik de EK-titel.’

Blauw van lachen, dat lagen wij als overschatte en redelijk arrogante voetbalkenners onder de tafels in de kantine. ‘Haha, Mientje, met je Griekenland als winnaar. Ga jij nou gewoon even de tafels afnemen, dan praten wij verder over voetbal.’

Griekenland won tot werkelijk ieders verbazing het toernooi. Mientje won de jackpot van een paar honderd euro. En de zogenaamde voetbalkenners? Die stonden lelijk in hun hemd.

Sindsdien vul ik maar gewoon iets in, omdat het uiteindelijk toch niet te voorspellen valt. Of ik moet dit EK wél de pool winnen, dan ben ik natuurlijk gewoon een voetbalkenner.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.