Het sprookje van boertje Erik

Er was eens, een kaal boertje uit Twente. Zijn naam was Erik en hij droeg klompen.

Boertje Erik was net komen wonen in de grote boze stad. En in de grote boze stad, ging hij naar een grote boze school, vol met grote boze kinderen. Voor het hek van deze grote boze school, stonden altijd twee ellendelingen te leunen tegen het hek. Het waren Mike en Valentijn. Mike en Valentijn waren al uitgekotst door iedereen in het schoolgebouw, daarom stonden ze buiten tegen het hek.

Wanneer boertje Erik elke ochtend het schoolgebouw binnen wilde gaan, werd hij tegengehouden door Mike en Valentijn. Dan moest hij zijn lunchpakketje afgeven en daarna staken de twee pestkoppen zijn klompen in de fik.

Op de school van boertje Erik zaten naast pestkoppen Mike en Valentijn, ook het mooiste meisje van de stad: Ajax. Net als boertje Erik, waren ook Mike en Valentijn tot over hun oren verliefd op Ajax. Elk jaar organiseerde de school een eindfeest, voor alleen de beste leerlingen van de school. Het zogenaamde ‘kampioenenbal.’ Alle jongens van de school willen maar met één iemand naar het kampioenenbal: Ajax. Ze was niet alleen mega populair, maar ook nog eens ontzettend onbereikbaar. Velen die de laatste jaren hebben geprobeerd om haar mee te krijgen naar het kampioenenbal, het was niemand gelukt.

Op een dag trok boertje Erik zijn stoute – en deels zwartgeblakerde, klompen aan en besloot om Ajax mee te vragen naar het bal. Hij pakte een briefje en schreef daarop:

Ga je met mien mee brommers kieken op het kampioenenbal,?

Groetn,

Erik.

En wat niemand in de afgelopen jaren had gered, lukte boertje Erik wel: hij mocht met Ajax naar het bal. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door de school: het boertje uit Twente, mocht met het leukste meisje van de stad pronken op het kampioenenbal.

Mike en Valentijn waren woest toen ze het nieuws hoorden, ook zij wilden dolgraag met Ajax naar het feest. Ze bedachten een gemeen plan, om maar te voorkomen dat boertje Erik zou schitteren met Ajax op het kampioenenbal.

Op de ochtend voor het kampioenenbal, gingen Mike en Valentijn naar het klaslokaal van boertje Erik, om daar te zagen aan zijn stoelpoten. Maar boertje Erik rook onraad, en met een geniale tactische omzetting zorgde hij ervoor dat zijn stoel en die van Valentijn werden omgewisseld. En dus was het niet boertje Erik, maar Valentijn die door de stoel zakte en languit in het klaslokaal terechtkwam.

En zo kon boertje Erik gewoon schitteren op het kampioenenbal. De hele zaal was onder de indruk van hetgeen boertje Erik en Ajax op het strijdtoneel lieten zien. En waar iedereen een houterige klompendans verwachte, lieten beiden een kunststukje zien wat meer van het zwanenmeer weg had.

En terwijl boertje Erik door de balzaal aan het excelleren was met zijn Ajax, zaten er twee kwajongens te mokken bij de conciërge. Het waren Mike en Valentijn, die de door hen vakkundig doorgezaagde stoelpoten van boertje Erik, weer probeerden te lijmen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.