Gaellemuniger televisiezender

Leuk hoor, dat Typisch Zwartewater. Maar onderaan de streep heerst vooral de teleurstelling. Dat moet toch anders kunnen, dacht ik. Daarom heb ik een format bedacht voor een televisiezender, speciaal voor en door Gaellemunigers. 

‘Wie Bennink?

In het programma ‘Wie Bennink?’, volgen we het wel en wee van de families Bennink in Genemuiden. Wie zijn ze? Wat doen ze? En vooral; wat drijft ze?

‘Expeditie Simonson’

In Expeditie Simonson – vernoemd naar het enige Gaellemuniger oermens Simon, gaan we kijken hoe tien Gaellemunigers, verdeeld over twee teams proberen te overleven op een onbewoond eiland. In wie komt uiteindelijk het echte oermens bovendrijven en weet de barre omstandigheden het best te trotseren? Plaats van handeling; het vogeleiland.

‘Tempation Vogelisland’

Nu we toch op het vogeleiland zijn; Tempation Vogelisland. Vier stelletjes uit Genemuiden zullen hier de ultieme relatietest aangaan. Is hun relatie bestand tegen de verleidingen van de zestien vrijgezelle Gaellemuniger verleiders en verleidsters? Een schrale troost voor zowel de mannen als de vrouwen; ik ben zelf ook een van de verleiders. Dus, het ergste wat kan gebeuren is dat je vrouw bij thuiskomst opeens allemaal flauwe woordgrappen begint te maken. 

‘Tapijtboer Zoek Vrouw’

Industrieterrein Genemuiden, waar elke nacht honderden eenzame vrijgezelle mannen in de fabrieken achter de tuftmachine wegdromen van een leuke vrouw om het leven mee te delen. Wie krijgt de meeste brieven? En voor wie kan de zelfgemaakte rode loper uit? Yvon Jaspers zoekt het voor ons uit. 

‘Samson & Gait’

In de kinderserie Samson & Gait, zien we de Gaellemuniger Gait de leukste avonturen beleven met zien untien Samson. Dit programma is volledig in het Gaellemunigers en komt tot stand in samenwerking met de stichting ‘Levende Talen Nedersaksisch’, ter aanmoediging om de jeugd het lokale dialect te laten spreken. Net als in de originele versie van Samson & Gert, zal er in Samson & Gait ook een burgemeester te zien zijn, deze zal gewoon worden gespeeld door onze eigen burgemeester; Eddy Bilder. Inclusief hoed. 

‘RTL BouleVeer’

Live vanuit het Lok-usien op het veer komt het entertainment- en showbizzprogramma; RTL BouleVeer. Wie doet het met wie? Of, wie doet het niet meer met wie. Of, wie doen het nog wel met elkaar, maar ondertussen ook met een ander? Je hoort het in RTL BouleVeer!

‘Gaellemuniger Lingo’

Zaterdagavondprogramma voor het hele gezin! Op de bank in je pyjama met natte haren, met in je ene hand een glas gazeuse en in je andere een koffiefilter gevuld met van die ronde Nibbits die je om je vinger kunt doen. En dan ouderwets gezellig de hele avond Gaellemuniger woorden raden. Zoals; zwiemerig. Z W I E M E R I G.


Reacties (2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.