Dankzij Joke, kom ik nergens meer

Dit is een bedankje aan Joke. Geen grap.

Ha die Joke, how’s life? Ik ben zo vrij om je te tutoyeren. Ik wil je namelijk graag even bedanken, voor het mooier en makkelijker maken van mijn leven. Dankzij jou kom ik echt helemaal nergens meer, en dat schept mogelijkheden voor andere hobby’s. Nee, ik kom nergens meer, maar ben overal van op de hoogte. Huisvrouwen halen hun nieuwtjes in de rij voor de kassa in de supermarkt, mannen horen het laatste nieuws aan de stamtafel van het café of in de kantine van hun favoriete vereniging, en ik weet wat er in Genemuiden aan de hand is dankzij de fotoreportages van Joke.

Joke bij de familiedag van Verhoek Transport, Joke bij de bouw van de brug aan de Koppel, Joke op schoot bij Sinterklaas, Joke bij de sloop van het Veerhuis, Joke in de zweefmolen tijdens Biestemarkt, Joke bij de opening van elke winkel in Genemuiden en Joke bij de Lady’s Night van Optiek Brouwer. Oké, bij de laatste kwam ik sowieso niet binnen – ik heb het geprobeerd, maar bij de overige evenementen is Joke een surrogaat Nick Hoekman met camera.

Mocht u denken, ‘Wauw Nick, die zeeën van tijd die je nu overhoudt, die heb je natuurlijk wel ingezet om de wereld een stukje beter te maken?’.

Mwoah. Op Netflix heb ik Peaky Blinders, The Crown, Breaking Bad, La Casa De Papel en Gomorra ondertussen uitgespeeld, ik lees dagelijks de krant drie keer door en heb tijd voor obscure voetbalwedstrijden uit de Boliviaanse competitie.

Dus, Joke, ik hoop dat we deze samenwerking nog jaren kunnen continueren, helemaal met het oog op het naderende Wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Ps: ik heb zaterdag een familiebarbecue, zou je hier ook even voor me heen kunnen gaan? Dan ga ik iets leuks doen. De foto’s zie ik wel verschijnen op Genemuiden Actueel. Als dank mag je dan mijn satéstokje en speklap hebben. Alvast bedankt, ook namens mijn familie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.