Sportclub Genemuiden 90 jaar

Hé Sportclub, wat zie je er ondanks je leeftijd nog goed uit. Het lijkt wel of je elk jaar jonger wordt. De tand des tijds krijgt op jouw voorlopig nog geen vat. Wanneer andere verenigingen op de zaterdag bij ons op bezoek komen, kijken ze vaak jaloers achterom. En dat snap ik. Wat voor ons heel normaal is, is blijkbaar lang niet overal zo. Zelf lijk je het nog niet altijd door te hebben, maar Sportclub, je bent iets bijzonders.

En dit klinkt misschien wat dubieus, maar op vrijdagmiddag zit ik nog wel eens in je. Alleen. Na een vrijwillige functie. Moe maar voldaan plof ik neer aan de bar voor een plastic bekertje ranja. Ik zit alleen in een verder lege kantine. Om me heen staan lege tafels omringd door lege stoelen. Aan de wand hangen herinneringen gedrukt op sjaaltjes. FC Groningen en ADO Den Haag thuis, FC Twente en PSV uit. Maar het zijn slechts enkele herinneringen aan mooie momenten. Als ik alle mooie momenten die ik dankzij jou heb mogen meemaken zou laten afdrukken op sjaaltjes, zou je er twee keer de Chinese muur mee kunnen bekleden. De mooiste herinneringen gebeuren niet op avonden dat je het verwacht, die gebeuren onverwachts op een gure zaterdagmiddag in november op veld 4 of in de kantine terwijl er op het hoofdveld een belangrijke wedstrijd bezig is.

Je houdt (bijna) onvoorwaardelijk van ons. Wanneer we als lagere elftal met 8-0 klop kregen in de Noordoostpolder, was jij er die ons daarna troost bood met een drankje en een schaal bittergarnituur waarvan die bami-hapjes altijd overblijven. Maar wanneer we (onverhoopt) een keer wonnen, dan was het feest met weer een drankje en diezelfde schaal bittergarnituur waarvan de bami-hapjes altijd overblijven. Een overwinning smaakte zoeter in de kantine, een nederlaag werd dragelijker.

Lieve Sportclub, je hebt me mensen laten ontmoeten die anders nooit in mijn leven waren gekomen. Je hebt bestaande vriendschappen laten uitbloeien tot vriendschappen voor het leven. Je laat me wekelijks blinken van trots.

Ondanks de rare periode die we nu doorgaan, hoop ik toch dat je een fijne verjaardag hebt en dat we het binnenkort alsnog een beetje kunnen vieren. Met de hele familie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.