Mijn eerste keer

De eerste keer, tsja, de eerste keer kan ik me nog goed herinneren.

Een Italiaanse schone. Tegenwoordig zou zoiets een MILF heten, destijds hadden we het nog gewoon over ‘de Oude Dame’. Een dame met passie, vechtlust, een dame waar je ontzag voor had. Een dame die ook, zo bleek later, niet vies was van verdovende middelen. 

Dit cadeautje werd mij aangeboden door mijn vader. Hoe mooi is dat? We kunnen dus stellen dat mijn vader als het ware voor mijn ontmaagding heeft gezorgd. 120 gulden telde hij voor haar neer, een godsbedrag destijds. 

Het was een mooie dag ergens in April, 1997. Ik was 11, zij veel ouder. Op een braakliggend industrieterrein te Amsterdam, where else? Ik mocht mee met een groep vrienden van mijn vader. Een groep, die hun sporen wel verdiend hadden in deze wereld. Hij wist: ‘aan deze gasten vertrouw ik mijn zoon op een van de mooiste avonden van zijn leven wel toe’. 

Toen ik bij huis werd opgehaald voegde hij nog een ‘letten jullie goed op hem?’ toe aan zijn vrienden. Mijn vader knipoogde, de kerels schoten in de lach. Zij hadden al vele malen vaker met dit bijltje gehakt.

De reis van Genemuiden naar Amsterdam duurde lang. Té lang. Ik bracht de gehele trip geen woord uit, kon alleen maar luisteren naar de verwachtingen die de bierdrinkende mannen om mij heen in het rond bazuinden. Ik stelde me voor hoe ik later, als ik groot was, samen met mijn eigen vrienden ook zulke trips zou gaan maken. Deze gedachte zorgde voor een tinteling van euforie en saamhorigheid die zich onttrok van mijn kruin tot mijn kleine teen. Stiekem was ik stik jaloers op deze gasten, dit was voor hen bijna dagelijkse kost.

 Een gevoel van spanning en vreugde maakten zich meester in mijn buik, eenzelfde soort spanning wat een kind van 5 heeft tijdens pakjesavond. Stiekem wil je dat het snel voorbij is, maar eigenlijk kan de voorpret je niet lang genoeg duren.

Eindelijk was het moment daar, Nickje trede toe tot de grote mensen wereld. Een beeld wat ik tot dusver alleen s’avonds op tv mocht aanschouwen, werd nu werkelijkheid. Een wereld, waarin de taal universeel is. Een wereld waar het nostalgische gevoel voor liefde inwisselbaar is voor geld.

Buiten de ervaring om, telde ik slechts één hoogtepunt. Zij wist van geen ophouden, de teller stokte -godzijdank- bij 2.

Mijn eerste Champions League wedstrijd: Ajax – Juventus. 1-2.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.